Bio Delima Gold – 300ml

JUS MINUMAN KESIHATAN SEISI KELUARGA

Bukan sekadar SEDAP tetapi SIHAT dan BERKAT!

JUS BIODELIMA GOLD adalah sumber yang kaya dengan kandungan phytochemical untuk kebaikan jantung dan salur darah yang sempurna serta membantu merendahkan tekanan darah dan mengurangkan risiko mendapat kanser.

Merupakan formulasi istimewa minuman botani diperbuat dari ekstrak delima, kunyit hitam, aprikot, durian belanda, manggis, sea buckthorn, habbatus sauda, goji, zaitun, madu, kurma, anggur, manna dan diadun dengan herba terpilih.

Jus ini dapat membantu mengekalkan kecergasan dan kesihatan luar dan dalam tubuh bila diamalkan secara berterusan.

TEROKAI KELEBIHAN KANDUNGAN BIODELIMA GOLD

13 esktrak buah-buahan “Superfruit” & Herba terpilih

BUAH DELIMA

Mengaktifkan pencernaan. Kaya dengan sodium, riboflavin, tannins, poluphenols, anthocyanins, vitamin C, kalsium dan fosforus. Mengandungi antioksidan yang sangat tinggi, membakar lemak, membersihkan sistem pencernaan serta mengimbangi paras kolesterol.

KUNYIT HITAM

Seperti kebanyakan tumbuh-tumbuhan lain, antara khasiat utama kunyit hitam ialah mempunyai kesan antioksida yang dapat menghalang oksidasi sel dalam badan dan pembentukan radikal bebas yang berlebihan. Proses ini penting bagi mencegah rantaian tindak balas yang boleh merosakkan sel dan menyebabkan masalah kesihatan.

KURMA

KURMA adalah sejenis tumbuhan (Palma). Kurma juga adalah buah yang diangkat tinggi oleh Rasulullah SAW. Kurma kaya dengan khasiat yang sangat memberi manfaat kepada kesihatan. Buah kurma kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C, niasin dan pelbagai sumber nutrien lagi.

MADU

Madu ialah bahan cairan yang membersih (menyah toksik) , menyembuh, membanteras racun, menambah selera dan kecergasan. Madu membantu berperanan sebagai pemangkin kesihatan manusia kerana ia menggerakkan sel-sel (tisu) baru, mempunyai daya pencergas, mampu membaiki tisu yang rosak, kaya dengan glukos serta bahan makanan yang berperanan membentuk sel manakala Vitamin A,B dan C di dalamnya sebagai makanan anggota badan, menumbuh dan memeliharanya.

HABBATUS SAUDA

Melancarkan peredaran darah, sistem pernafasan dan sistem daya tahan tubuh. Gangguan usus, gangguan ginjal dan hati. Meningkatkan pengeluaran susu ibu. Menenangkan sistem saraf dan sistem pencernaan. Menambah tenaga dan mengembalikan ghairah yang hilang. Merawat segala jenis penyakit kulit. Melindungi sel dari gangguan virus, dan mampu membunuh sel tumor. Merawat kembung perut, cirit birit, buasir dan sembelit.

MANNA

Gum Arabic mempunyai kandungan prebiotik yang tinggi, iaitu 85% – 87%. Ianya adalah 8 kali ganda lebih tinggi dari susu ibu. Mengandungi semua asid amino penting yang diperlukan oleh badan. Mengandungi 27% protein hydroxyproline yang baik untuk daya ingatan dan sumber kolajen. Mempunyai kandungn kalsium 10 kali ganda susu lembu. Bagi setiap 45g (3 sudu besar) Gum Arabic, ianya mengandungi serat larut air melebihi 15 biji epal dan prebiotik melebihi 30 biji epal.

APRIKOT

Buah aprikot kaya dengan serat dan antioksidan yang dapat mencegah terbentuknya pengerasan dan penyumbatan plak pada pembuluh darah. Manfaat lain buah aprikot iaitu dapat mengurangkan kadar kolesterol dalam tubuh badan.

SEA BUCKTHORN

Sea buckthorn ( Hipphophae rhamnoides ) adalah tumbuhan ubat yang digunakan dalam perubatan herba. Terdapat dalam bentuk tambahan, ekstrak laut buckthorn mengandungi pelbagai asid lemak dan antioksidan penting (termasuk vitamin C , vitamin E, dan anthocyanin ). Para penyelidik membuktikan bahawa sea buckthorn memberikan pelbagai manfaat kepada kesihatan.

DURIAN BELANDA

DURIAN belanda atau nama saintifiknya Annona muricata amat sinonim untuk merawat kanser. Khasiatnya dikhabarkan 200 kali ganda lebih efektif daripada membuat rawatan kemoterapi. Barangkali dakwaan itu juga membuatkan buah eksotik yang pada asalnya tumbuh liar berkenaan dikomersialkan berdasarkan permintaan yang banyak. Kandungan glukos dan fruktosanya yang tinggi menyumbang sebanyak 81.9 hingga 93.6 peratus rasa manis dan berkrim selain mempunyai kebaikan vitamin C. Khasiat buah durian belanda boleh diperoleh dengan dimakan segar ataupun dibuat jus. Pun begitu, sebaiknya buah tersebut tidak dimasak terlalu lama supaya kandungan nutrisi dapat dikekalkan pada tahap optimum. Mengulas lanjut tentang kebaikan buah durian belanda, Ketua Jabatan Sains Tanaman, Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia, Prof Madya Dr Siti Zaharah Sakimin berkongsi hasil penyelidikannya tentang tumbuhan itu dengan Sihat:Aktif.Ujar beliau, buah durian belanda memenuhi keperluan harian manusia yang memerlukan sejumlah 60 miligram (mg) vitamin C untuk mencapai tahap kesihatan yang baik.

MANGGIS

Sumber antioksidan kuat. Manggis temasuk buah sumber antiosidan. Memiliki sifat anti inflamasi. Membantu penurunan berat badan. Mengawal kadar gula darah dalam tubuh. Meningkatkan daya tahan tubuh. Membantu menjaga kulit sehat. Membantu menyihatkan jantung.

BUAH TIN

Menjaga Berat Badan, Mencegah Sembelit, Mengatasi Hipertensi, Membantu Mencegah Cancer, Membantu Melancarkan Pencernaan, Mengubati Disfungsi Seksual, Membantu Mencegah Penyakit Jantung, Membantu Menguatkan Tulang.

ZAITON

Membantu Meningkatkan Kesihatan Tulang, Kaya Antioksidan, Membantu Mencegah Kerosakan Hati, Memiliki Kandungan Lemak Baik, Baik Untuk Otak, Membantu Meningkatkan Kecantikan, Berpotensi Menurunkan Berat Badan, Mampu Mengatasi dan Mengurangi Rasa Sakit

BIJI ANGGUR

Membantu Menurunkan Risiko Penyakit Jantung, Berpotensi Melawan Cancer, Membantu Mencegah Aterosklerosis, Membantu Mempercepatkan Penyembuhan Luka, Membantu Menjaga Kekuatan Tulang, Membantu Menurunkan Berat Badan

Similar Posts